Къщи за гости в града Къща за отдих “Бонка Шипева”

Къща за отдих “Бонка Шипева”

Разположена в центъра на гр. Копривщица, къщата разполага с 2 апартамента със собствен санитарен възел и кабелна телевизия. Всеки апартамент се състои от спалня, хол и веранда. Уютният двор и обзавеждането в типичния за града битов стил ще ви помогнат да се пренесете изцяло във възрожденската копривщенска атмосфера. По желание на клиентите могат да бъдат приготвени кафе и закуска.

Описание на двора
В уютния двор вие ще се пренесете в една цветна приказка, от която няма да искате да излезете никога. Изящно аранжиран и озеленен дворът ще ви помогне да се отпуснете и да се насладите на прекрасна гледка към града и заобикалящите го вечно зелени гори.
Описание на околността
Град Копривщица е разположен в неголямо долинно разширение, образувано от река Тополница и нейните притоци. В сенчестите борови и букови гори, обкръжаващи града, туристите могат да се насладят на красотата на своеобразния средногорски пейзаж, на чистия планински въздух и студена ручейна вода, на изобилието от горски плодове и билки.
Копривщица е град, уникален не само със своите природни дадености, но и със своето историческо и културно наследство. Музейните обекти в Копривщица са уникални кътчета, скътали в себе си спомена за дни на страдания и възторзи, белязали вековната история на Копривщица
Запазените и до днес каменни мостчета прегърбили снага над река Тополка, Бяла река и Петрешка река, заедно с красивите каменни чешми са още един характерен елемент от възрожденската копривщенска архитектура.
Цялостната атмосфера, вписана заедно в прекрасния пейзаж на живописната Средна гора създават неповторим декор за ежегодните изяви на фолклорни изпълнители и състави от България и чужбина.
Адрес
ул. Петко Кълев, Копривщица
Телефон
0887 267 610, 0887 741 625
Цена на ден
20
Карта
СНИМКИ (8)