Къщи за гости на планина Къща за гости Къщата с орехите - с. Гостилица

Къща за гости Къщата с орехите - с. Гостилица

Къща за гости "Къщата с орехите" - с. Гостилица е част от верига луксозни вили за селски туризъм "Къщите от старо време". Нашите 8 красиви селски къщи за почивка, разположени в централна северна България, носят атмосферата на отдавна отминали времена, хармонично съчетани с лукса, удобствата и уюта на съвременния живот. Тук ще откриете всичко, което една изискана почивка на село би могла да предложи - спокойствие и тишина, уединение, великолепна природа, лукс и комфорт, отлично обслужване.

На разположение на гостите ни са 5 спални, кухня, 2 трапезарии, 2 всекидневни и 2 бани. Капацитетът на къщата е 10-12 души. В добре подредена градина на две нива, с басейн и навес за барбекю, са разположени двете постройки – старинна къща и някогашна плевня, изцяло реставрирани и обзаведени в стил "Рустик".
На първия етаж на къщата се намират модерно оборудвана кухня, остъклена трапезария с масивни полукръгла дървена маса, столове и миндер, малък хол с мека мебел и камина, баня; на вторият етаж – три семпло и изискано обзаведени спални, както и просторна тераса с великолепна панорама към Балкана.
По особено интересен и оригинален начин е преобразена плевнята, намираща се в източния край на двора. Тя се състои от две, свързани с коридор части със самостоятелни входове. �Първият етаж на лявото крило е обзаведен като трапезария с камина, масивни маса и столове от старо дърво. Запазени са автентичните каменни стени, а едната стена е изцяло остъклена с високи витринни прозорци, които осигуряват изобилие от светлина и отварят гледка към басейна и градината. Вито дървено стълбище в единия край на трапезарията води към висящ "полу-етаж – спалня". Другата част на плевнята е оформена като хол с TV – кът, камина, изискана гарнитура в кремаво, ниска дървена масичка и красива старинна библиотечка. И тук пространството е разделено на две нива във височина – по дървено стълбище се стига до висящата спалня горе. Банята в плевнята е разположена между трапезарията и хола.

Преоткрийте прелестта на това вълшебно място�с всяко следващо посещение тук! Ще се влюбите в новия ритъм на живот – различното събуждане сутрин с кукуригането на петлите, тишината и спокойствието по пладне, нарушавано единствено от чуруликането на птичките, красотата на залеза привечер и песента от хлопките на прибиращите се стада. Веднъж дошли тук със сигурност ще се връщате отново и отново...

Описание на околността
Можете да разгледате забележителностите на Дряново, Габрово, Велико Търново, Арбанаси и Трявна, които се намират в близост до с. Гостилица.
Телефон
0889299688
Интернет страница
Цена на ден
390
Допълнителни удобства, услуги и условия
оригинални висящи полу-етажи - спални, напълно обзаведена кухня, басейн, барбекю, паркинг, просторна градина.
Карта
СНИМКИ (8)