Къщи за гости на планина Къща за гости МИЛА

Къща за гости МИЛА

Къща МИЛА е на 2 нива и разполага с 4 спални на втория етаж, всяка със самостоятелен санитарен възел. Три от тях са с двойно легло, една е с 2 единични легла. Tри от стаите и имат излаз към обширна веранда обграждаща две от страните на къщата. Просторната обща стая е с удобни миндери и широка маса, и е идеална за сладки приказки преди сън. Общата стая има излаз към малка веранда, гледаща на югозапад. Тази веранда също е в непосредствена близост до обособената с ограда детска площадка. На първия етаж има просторна механа с камина и напълно оборудвана съвременна кухня в традиционен стил, две големи маси, миндер, санитарен възел и панорамни прозорци. Тук може с лекота да се забавляват 10 души, а при необходимост е възможно на масите да седнат и повече.
Къща Мила е на повече от 100 години, но е възстановена и обновена във Възрожденски стил с традиционни техники и материали. Използвани са също съвременни технологии и материали, за да се постигне максимална енерго-ефективност и да се минимизира влиянието върху екосистемата. Къщата е оборудвана с централно отопление и топла вода чрез камина и комбиниран бойлер, както и собствена пречиствателна станция за отпадни води.

Описание на двора
Широк двор с плочник и зелени площи, панорамна изнесена площадка. Детска площадка с ограда. Просторна веранда, заграждаща две от страните на къщата, хвърля прохладна сянка през лятото и предлага защита от дъжд през студения сезон.
Описание на околността
Къща за гости МИЛА ви предлага удобствата на съвременния живот сред спокойствието и красотата на тревненския Балкан и природен парк Българка. Разположена в с. Горни Дамяновци, на 2 км от с. Станчов Хан и на 12 км от гр. Трявна, тя разполага с идеална комбинация от уединение и удобства за перфектната почивка.
Освен Трявна, с нейните музеи, стари къщи и занаятчийски работилнички, Габрово и Етъра, Боженците, Дряново, Велико Търново и манастирите в околността, са привлекателна възможност да се опознае богатото културно и историческо наследство на района.
В околността има богат избор за активна почивка – еко и вело пътеки, маршрути за кратки и средно дълги разходки из открити и гористи местности, предлагащи прекрасни гледки на склоновете на Балкана. В близост е и една от най-високите ж.п. гари в България – г. Бъзовец. На няколко километра в посока Трявна се намира и офроуд трасе.
Адрес
Телефон
0899 524444
Цена на ден
350
Допълнителни удобства, услуги и условия
Детска кошарка и столче за хранене, голям хладилник+фризер, съдомиялна

За гостите, които искат напълно да забравят грижите по домакинството, предлагаме вкусна традиционна храна, приготвена на място от майсторски ръце.*
Възможност за разходки с придружител познавач, с цел събиране на билки, гъби и други дейности в зависимост от сезона.*
* Допълнително заплащане по-договаряне
Карта
СНИМКИ (8)