Къщи за гости на планина Къща за гости "Милушеви"

Къща за гости "Милушеви"

Ако търсите уют и топлина, прекрачете прага на къща "Милушеви", за да усетите прочутото родопско гостоприемство. Тук важи златното правило: "На гости си само първите 3 минути, докато си събуеш обувките!".

Къщата разполага с 3 тройни и 2 двойни стаи, разположени на 2 етажа, с по два общи санитарни възела на етаж, непосредственно до стаите, с локално парно и телевизор във всяка стая. Wireless Internet безплатно за гостите. На ваше разположение са две родопски механи - едната с 16 места и камина, а другата с 12 места, в които сами можете да си приготвяте храната или да се оставите да бъдете поглезени от домакинята с разнообразни родопски специалитети и всякакви други вкусотии.

Описание на двора
Ако искате да се докоснете до духа на изминали времена, да поживеете няколко дни далеч от градската суета и суматоха, да се събуждате сутрин от звъна на чанове и тюмбелеци или от кукуригането на петли, приветстващи изгрева на слънцето, то посетете китното селце Проглед. Избирайки почивка на село, вие ще се докоснете до традициите и ежедневието на местните хора.
Описание на околността
Къща „Милущеви” се намира в село Проглед - разположено в Западните Родопи, в скута на Роженската седловина, на надморска височина 1370 м., отстои само на 4 км от Пампорово и 5 км от Чепеларе, на 300 м. от главния път, който свързва Пловдив - Смолян. Това благоприятно разположение го прави еднакво подходящо, както за летен отдих, така и за зимна ски-почивка.
Телефон
+359 888 262769
Интернет страница
Цена на ден
15-20
Допълнителни удобства, услуги и условия
По предварителна заявка предлагаме закуска, обяд и вечеря по меню или по ваше желание - сега е момента да хапнете това, за което в къщи никога нямате време да си го приготвите. Глезотийки като колаци, гевреци, пържени филийки, мекици, баница,палачинки и гофрети, или сърми, родопски клин, качамак, пататник и чеверме ще ви бъдат сервирани на масата. И не на последно място екологично чистите домашно приготвени продукти - прясно и кисело мляко, кашкавал и овче брънза сирене, сладка от боровинки и малки горски ягодки. Ако сте тук през лятото може и сами да си приготвите няколко бурканчета за вкъщи - на 100 - 200 м от къщата е гората с вкусните горски плодове и гъби. На гостите предлагаме организирани пешеходни турове и екскурзии до различни места из региона, родопска вечер в една от механите в селото, нощни шейнички и игри на открито в снега, пълна информация за най-добрите възможности за ски-услугите - ски/сноуборд оборудване, професионални ски-учители (в селото има 6 такива) и уроци на добри цени. По желание е възможно организирането на транспорт до ски-пистите. На място може да получите пълна информация за цените и предлаганите услуги, и допълнителни възможности за развлечение и отдих.
Карта