Къщи за гости на планина Къща за гости Свети Георги

Къща за гости Свети Георги

Къща за гости Свети Георги" е идеалното място за една пълноценна почивка сред несравнимата красота на Стара Планина. Сред очарованието на Балкана вие ще намерите тишината, уюта и спокойствието, от което се нуждаете. Първият етаж разполага с апартамент, трапезария и студио. На втория етаж има 4 стаи, всяка с баня и тоалетна, две от тях гледат на север-изток към хребетите на Стара планина, а другите две стаи са с прозорци тип VELUX. Гледката е към вр. Триглав и вр. Ботев. Южната стая на втория етаж е с балкон и изглед към Средна гора и южната част на двора. Всички стаи се отопляват с котел на пелети. Къщата е категоризирана с 3 звезди.

Описание на двора
Къщата е с озеленен двор, множество алпинеуми и обособени кътове за почивка. Навес с пещ, барбекю, камина с чеверме и водно колело, и две външни каменни чешми. Игрище за бадмигнтон и волейбол.
Описание на околността
Село Тъжа се намира в община Павел баня, област Стара Загора. Според една легенда носи името си от сълзите на девойката Мара – сестра на Иван Шишман. Отвлечена от турците, тя толкова плакала при преминаването на Балкана, че от сълзите и се образувала река - нарекли я Тъжа от тъжна.
Тук се намира красивият феномен Тъжанско ждрело, формиращо най-югоизточните разклонения на резервата „Джендема“. От Тъжа започва еко пътека „Бабско пръскало“, природният резерват Соколна и хижа Русалка.
От тук тръгват най-преките туристически пътеки за върховете Триглав и Мазалат. От къщата за гости "Свети Геотги" може да се види Пръскалото. На около 20км. от село Тъжа край град Шипка се намира могилата Голямата Косматка, открита през септември 2004 г. Тя е храм на тракийския владетел Севт III (IV- III в. пр.н.е.), изградил столицата си Севтополис, която сега е на дъното на язовир Копринка. На 9 км от с. Тъжа се намират град Павел баня и град Калофер – родното място на Христо Ботев.
Телефон
0888 356 995
Интернет страница
Цена на ден
340,00
Допълнителни удобства, услуги и условия
Напълно оборудвана трапезария с камина, игрище за бадмигнтон и волейбол, планинска разходка с кон или високопроходима машина, културен туризъм
Карта
СНИМКИ (4)