Къщи за гости на планина Къща за гости "Софи"

Къща за гости "Софи"

Къща за гости "Софи" е двуетажна функционална вила, предлагаща "алпийски" комфорт през летните месеци и родопски уют през зимата. На първия етаж от къщата на разположение на гостите са просторен хол с трапезария, кухня и санитарен възел. Мебелировката на дневната е уникално съчетание от лукс, удобство и традиции, а кухненското помещение предлага всичко необходимо за домакинята и нейните гости. За да се насладите на сутришното си кафе навън дори и през снежните родопски дни, къща "Софи" разполага и с малка остъклена веранда с гледка към предната част на двора. На втория етаж на вилата са разположени 2 спални помещения, кът за почивка и санитарен възел.

Описание на двора
Къща за гости "Софи" разполага с 2000 кв.м. дворно пространство под формата на тревна площ, даващо възможност за пълноценен отдих и пряк досег с родопския дух. "Софи" предлага на своите гости открита и просторна функционална лятна веранда с изглед към двора, за да се насладите напълно на свежите родопски утрини и вечери.
Описание на околността
Къща "Софи" се намира в центъра на живописното село Гела, което я прави лесно достъпна през зимата, отличаваща се през лятото и лесно откриваема през цялата година, въпреки надморската височина от 1500 м.
Село Гела се намира в сърцето на Родопите, в Переликския дял от планината и попада в област Смолян. Освен градовете Смолян и Девин, предлагащи разнообразни културни развлечения, възможности за СПА туризъм и спорт, в непосредствена близост са китните села Широка лъка, Стойките, Стикъл, Солища, няколко хижи, пещери,екопътеки и спиращите дъха върхове Голям и Малък Перелик, Орфей, Шилестата и Чаевата Чука. В околността се провеждат и множество традиционно организирани събори и чествания, както и кукерски игри.
А ако имате нужда единствено от тишина, спокойствие и девствена природа, то няма нужда да напускате Гела!
Адрес
Родопите, Гела, Смолян
Телефон
0899814461
Цена на ден
Летен сезон: 80-100лв; Зимен сезон: 100-120лв.
Допълнителни удобства, услуги и условия
Функционалността на къщата предоставя възможност за наемане само на спалните помещения и предлагането на отделни нощувки без ползавне на трапезария и кухня. При предварителна заявка от страна на гостите "Софи" предлага и приготвяне на някои типични родопски специалитети.
Карта
СНИМКИ (8)