Къщи за гости на планина Къща за гости и механа "Юруците"

Къща за гости и механа "Юруците"

МЕХАНА ЮРУЦИТЕ се намира в идеалния център на гр. Девин в непосредствена близост до пешеходната зона и двата големи СПА комплекса "Персенк" и " Орфей".
Хотелската част на Юруците в момента се състои от четири стаи с общо десет места - две стаи със спалня и допълнително легло и две стаи двойки. Стаите имат самостоятелни санитарни възли. Всяка стая разполага с телевизор с кабелна телевизия и интернет.
На разположение на гостите е механа с 35 места. Подходяща за семейното Ви тържество и приятелски компании. Механа Юруците предлага ястия от родопската кухня. Повечето от животинските продукти, които се използват за приготвяне на ястията са собствено производство и са екологично чисти. Механа Юруците предлага и няколко уникални специалитета като кавърма и качамак по Юрушки или шишче по Юрушки.
Заповядайте в хотел - механа Юруците - насладете се на родопския уют и гостоприемство!

Описание на околността
АТРАКЦИИ:
Има възможности за джип сафари, при което могат да се посетят живописните местности "Лисичево", "Струилица", скалния феномен "Слонът", "Римският кемеров мост", защитената местност "Извора" и "Чаирите", където гостите ще бъдат пленени от причудливите свлачищни езера, ливади и смърчово - букови гори, сред които е феноменът "Пияната гора".
Лов - в близост до хотела е резерват "Лунна долина", където ловджиите могат да отидат на обстрел на дива коза, дива свиня, сърна, елен, глухар и др. животински видове.
Бране на билки и гъби - любителите гъбари могат да си напълнят кошниците с вкусни манатарки, масловки, сърнели и пачи крак, а билкарите могат да си наберат дъхав букет от билки.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Край Девин може да се включите в колотурове с планински велосипеди и водачи. Може да се отдадете на своята страст- риболова, и да уловите Девинска планинска пъстърва - една от най-вкусните риби в света.
Може да изберете да покарате ски в Пампорово.
На 2 км от Девин има конна база, където може да пояздите кон, добре обучен за планински конен туризъм. Конете са подходящи както за опитни, така и за начинаещи ездачи.

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Девинската минерална вода е с изпитани свойства и е международно призната с лечебните си качества. Районът е богат на минерални извори, като от този в Михалково блика естествена газирана вода.
Минералната вода на Девин е слабо минерализирана и без мирис, нейната температура варира между 16 и 72º С. Доказан е ефектът й при лечение и профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателната и дихателната система, неврологични, кожни и гинекологични болести. Тя е особено полезна и срещу стрес и преумора.
Адрес
ул. Оборище 1, Девин
Телефон
0886 59 69 59
Цена на ден
15 лв / човек
Навън
Карта
СНИМКИ (5)