Къщи за гости на планина Лазаровата къща

Лазаровата къща

„Лазаровата къща“ e построена през 1942 година и се намира в сърцето на Еленския балкан, в малкото и живописно планинско селце Ребревци, разположено на 10 км от град Елена и на 30 км от град Велико Търново, на 500 м надморска височина. В непосредствена близост е язовир Йовковци – един от най – големите по площ язовири на територията на България - кръстен на едно от разрушените при построяването му села, което сега се намира под водата. Уникалността и магнетичността на природата в местността правят „Лазаровата къща“ правилното решение за почивка със семейството и приятелите сред спокойна атмосфера, свеж планински въздух и изключително красива природа.

Къщата е на два етажа и разполага с 4 стаи, като капацитетът и обзавеждането им предполагат да се ползва от 11 човека. На първия етаж има една стая с двойно легло. От другата страна на коридора е обширната механа, разполагаща с камина, барбекю и напълно оборудвано кухненско обзавеждане. На втория етаж има тераса и три стаи, разполагащи с едно двойно и едно единично легло всяка. Всеки етаж разполага със санитарен възел. През зимните вечери за Вас се грижат печките тип “джамал”, свързани в локално парно.

Описание на двора
Около къщата има голям озеленен двор, в едната част на който е изградено професионално барбекю с кът за хранене на открито. На разположение на гостите е и просторна шатра.Дворът разполага с 3 места за паркиране.
Описание на околността
Лазаровата къща се намира близо до язовир Йовковци, където можете да се насладите на приятния риболов.В непосредствена близост има малка река и прохладни и живописни борови гори и поляни за любителите на чистия въздух и разходките сред природата.
Телефон
0882 70 94 84
Интернет страница
Цена на ден
150
Карта
СНИМКИ (1)