Вила Ваня

Вила Ваня разполага с леглова база от 19 места. Вилата се намира в село Патрешко, което е разположено над село Орешак. В село Орешак се намира Троянския манастир.
Село Патрешко - място на пълно спокойствие, запазило красотата на старото село, непокътнато от новото време. Тук ще се насладите на красива природа и чист въздух. Вилата е разположена на тихо и спокойно място, далеко от градския шум. Различна е от другите подобни вили с това, че е на наистина спокойно място. Вила Ваня има хубава лятна градина, външно барбекю и лятна кухня. Приятно е да седнеш с приятели сред природата, чистия въздух и приятна обстановка - да се носи миризмата на домашно приготвена храна и печено на скара месо. Вила Ваня е запазила духа на старата къща, в съчетание с модерното. Идеално място за децата ви - затворено, с широки площадки за игра. А гледката на Троянският балкан е невероятно красива. От там се виждат красиви кътчета от местността и Стара планина. Чудно място за пикник и разходка из гората. За да разберете колко е красиво - елате и си починете (в истинският смисъл на думата).
В близост до вила "Ваня" няма други къщи и вили, с които да се съобразявате. По пътя към селото, преди вилата, има басейн с шезлонги, градина и заведение, където гостите ни могат да разнообразят своята почивка през лятото.

Троян е малко градче намиращо се на 5 км от с. Орешак. Град с много добре развит туризъм и с голяма посещаемост на много чуждестранни туристи и туристи от цяла България. Един от най-атрактивните празници в района е Празникът на Сливата и Троянската сливовата ракия, който се провежда ежегодно в края на месец септември, с многобройни посетители-дегустатори и участници в конкурса за най-добра ракия. Тук се намират и обекти намиращи се в Народен парк-Централен Балкан - известен със своята уникална растителност и животински свят. Националната изложба на народните художествени занаяти в с. Орешак е единствената в страната, където може да се видят предмети от керамика, дърво, метал, тъкани, везба, накити. Непосредствено след с. Орешак е така известния Троянски манастир „Успение Богородично“. Троянският манастир е безспорно най-голямата историческа и културна забележителност на този край. Разположен е на 12 км от Троян на брега на р. Черни Осъм. Той е един от най-големите и прочути български манастири. Основан е края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св. Богородица Троеручица. На километър от Троянски манастир се намира с. Черни Осъм - известно най-вече със своя Природонаучен музей. Място, изпълнено с много приятни емоции. Чиста природа, съчетана с красиви забележителности.

Адрес
Патрешко, Троян, Троян
Телефон
0888529957
Интернет страница
Цена на ден
250
Карта
СНИМКИ (8)
Мнения (1)
отe_m, февруари 21, 2013
Здравейте на всички, бих желал да споделя прекрасните си впечетления от тази вила. Аз и моята компания отдавна търсим място като това. Най силно ни впечетли прекрасната природа заобикаляща това местенце. В същото време прекарването на една бурна вечер и релакса полагащ се след нея . Самото разположение е такова, че напрежението от постоянното преминаване на коли и хора в близост до вилата е игнорирано. Именно това направи почивката ни пълноценна, необезпокоявани от никой.