Къщи за гости на село Кирпиевата къща

Кирпиевата къща

Построена през първата половина на миналия век, къщата е напълно възстановена, за да предложи съвременни удобства като в същото време в екстериора и интериора е запазен характерният стил на възрожденската къща. Къща за гости „Кирпиева къща“ предлага на своите гости възможност да отпочинат и да се радват на пълно спокойствие и селски уют. Ако желаете да се насладите на уникалната гледка в планината, а вечер да релаксирате в домашна обстановка пред камината, ако искате да се събудите от песента на птиците, докоснати от слънчев лъч и упоени от планински въздух, ако искате да се разходите във вечнозелени гори или да отморите край нежно шептяща планинска река, тук е Вашето място!
Заповядайте при нас! Заповядайте в къща за гости „Кирпиева къща“ в село Тешово! Подарете си една прекрасна ваканция в планинското селце! Къща за гости „Кирпиева къща“ в село Тешово е един отличен избор за семейна ваканция и почивка с приятели в обкръжението на красивата природа.

Как се стига до Село Тешово? Село Тешово се намира в подножието на източните склонове на Южен Пирин, на 25 км югозападно от Гоце Делчев. Ако пътувате с кола от Гоце Делчев, след село Ново Лески трябва да напуснете главния път, водещ към границата с Гърция при КПП "Илинден", да влезете в Копривлен и да поемете по пътя за Нова Ловча и Парил. След около 10 км вдясно е разклонът за селата Лъки и Тешово. Последният участък от пътя преди село Тешово е сравнително тесен и стръмен.

Описание на двора
Тревна площ, цветя, лешниково дърво. Закрито барбекю с камина, мивка, телевизор, печка, хладилник.
Описание на околността
Църквата "Св. Димитър" в село Тешово е построена през 40-те години на 19 век. Впечатляваща е камбанарията на църквата - пететажна кула, на която освен камбани има монтиран и часовников механизъм, изработен през 1891 г. от братя Димкови. Църквата "Св. Димитър" е обявена за паметник на културата с национално значение през 1978 г.

В село Тешово могат да се разгледат и останките от средновековна кула. Тя се намира недалеч от центъра на селото и представлява постройка от ломени камъни, споени с хоросан, запазена на височина до 13 м.

Тепавицата се намира в непосредствена близост до местната мандра, собственост на млад предприемач закупил рушащата се и изоставена сграда на бившия млекокомбинат Сердика. Сега той е възродил стария обичай за производство на сирене и извара от натурално прясно мляко. За да си купят истинско пълномаслено сирене и извара идват редовни клиенти чак от София и Пловдив.
Телефон
0899941221
Цена на ден
150.00 лв
Навън
Допълнителни удобства, услуги и условия
Къщата разполага с пълен набор от посуда, спално бельо, кафемашина, детски играчки, настолни игри. Капацитет легла - 8 броя. В близост - хранителен магазин, ресторант. В близост - границата с Гърция и Бяло море, екоселище Oмая.
Карта
СНИМКИ (8)