Къщи за гости на село ПАПУКЧИЕВА КЪЩА

ПАПУКЧИЕВА КЪЩА

Къщата е в битов стил и е разположена на 12 км от Обзор (плажната ивица), в последните разклонения на Стара планина, при изключително благоприятни природни условия - смесица от планински и морски климат, подходящ за хора с белодробни и сърдечно-съдови заболявания.
Държавата е направила изследвания още през 1987 и обявява конкурс за построяване на санаториум за белодробни заболявания, но след 1989 всичко пропада. Заобиколено е от иглолистна и широколистна гора и е на 4 км от Дюленския проход.
Тук се предлага несравним уют за тези, които искат да почустват отблизо бита на българското село има леглова база и всяка е със самостоятелен санитарен възел и тераса, в комплекса има механа, ресторант и лятна градина. Базата работи целогодишно, a през летния сезон има организиран селски туризъм с фолклорни програми за автентичен фолклор за чужди туристи и българи.
Село Раковсково се намира на 53 км от летище Бургас, на 52 км от град Варна, на 12 км от гр. Обзор и на 34 км от Несебър и Слънчев бряг. Двойни стаи със самостоятелен санитарен възел и тераса – 16 бр.
Четворки стаи със самостоятелен санитарен възел и тераса – 7бр.
Конферентна зала – 1бр.
Голяма тераса с шезлонги – 1бр.

Описание на двора
Разполагаме с две летни градини.
Описание на околността
Раковсково е китно селце с изключителна природа, в гората може да се организира пикник. Има регистрирана екопътека, по която също може да се прави поход с исторически забележителности, като стари мелници, останали колела от тях, пещери в които са се криели партизаните, а за любителите на риболова Дюлинската река ще им даде възможността да се насладят на хобито си. В процес на изграждане е соларен парк. На 5км от селото има Златьова чешма с целогодишно течаща вода и е много подходяща за излети сред природата.
Телефон
0885862238
Допълнителни удобства, услуги и условия
Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, при нас се предлага и самостоятелно приготвяне на храна в добре оборудвана кухня.
Карта
СНИМКИ (8)