Къщи за гости на село Дядовата къща

Дядовата къща

Къщата е построена през далечната 1958г. в село Милково на 1.5км. над село кошница, на 10км. преди село Арда и на 2км. преди пещера Ухловица. Направена и е пълна реставрация преди една година. Ползването на къщата е целогодишно. Къща дядовата къща, Арда разполага с леглова база от 16 места.
Етаж 1 - една двойна стая с две единични легла трапезария оборудвана кухня
Етаж 2 - две стаи с по две двойни легла и една стая с две единични легла, баня, тоалетна, етаж 3 цяла битова стая цялата в естествено дърво, всички мебели в къщата са от дърво правени от местни дърводелци, незабравима панорама, уют и спокойствие.

Описание на двора
Това красиво кътче се намира в Среднородопския край. Село Милково е разположено живописнo на южните склонове на Кайнадинския рид, оградена с гористи хребети и обширни поляни. в близост до изворите на р.Арда и границата със съседна Гърция. Отстои само на 20 км южно от гр. Смолян като се минава през селата Чокманово, Смилян и непосредствено преди село Кошница се отклонява в дясно по стар коларски път с дължина 1.5км.
Описание на околността
Пещерен туризъм пешеходни маршрути гората на Тързан извора на р. Арда спортен и речен риболов, овощна градина и много други.
Телефон
0878353434
Интернет страница
Цена на ден
0
Карта
СНИМКИ (8)