Къщи за гости в града Андреева Къща

Андреева Къща

Избирайки Златоград и къща за гости "Андреева Къща" вие избирате да направите вашата ваканция приятно и незабравимо изживяване. За нас, като ваши домакини, ще бъде удоволствие да ви предложим най-атрактивните туристически маршрути - ако сте любители на екопътеките и планината, и най-атрактивните места - паметници на културата, ако предпочитате градските разходки и историята.

Къща за гости "Андреева къща"e разположена между съвременната (централна) градска част и възрожденския квартал на Златоград. Близо е до всички културно-исторически обекти в Златоград - църкви, музеи, кафене, улица на занаятите.

Изберете уюта, спокойствието и удобствата, които къща за гости "Андреева Къща" предлага. Бъдете наши гости.

Описание на околността
Златоград е разположен между Средните и Източни Родопи,до непосредствена близост до границата ни с Гърция. Климатът на района е континентално-средиземноморски – прекрасно условие за туризъм през цялата година. Златоград е един от 100-те национални исторически обекти. В архитектурния резерват могат да бъдат видени етнографска експозиция, занаятчийски работилници,може да се опита кафе на пясък и златоградска баклава. Тук е и Взаимното училище, строено през 1852 година,днес музей на Просветното дело в Средните Родопи.В един двор е с храм св.Георги,строен през 1871 година,днес действащ и посрещащ хора от всякъде. Запазена и действаща е и една от най-старите църкви в Родопите - "Успение Богородично", от 1834 година. В нейния двор е и килийното училище, свещоливницата. Златоградският край е истински рай за любителите на лова, риболова и фотосафарито. Тук са готови да ви посрещат 6 реки, два язовира. Вековни широколистни и иглолистни гори, най-старият кестен-на 278 години. Природата е съхранила изключително биологично разнообразие, множество защитени растителни и животински видове. Районът на Златоград дава възможност да се съчетае екотуризма с културния туризъм.
Адрес
ул. Антон Страшимиров 5, Златоград, Златоград
Телефон
+359898659773
Интернет страница
Цена на ден
18-23
Допълнителни удобства, услуги и условия
санитарен възел, лоби бар, тераса и др.
Карта
СНИМКИ (4)